Комисията по туризъм ще проведе редовно заседание от 15.30 ч. днес, в зала 4 в сградата на пл. "Княз Александър I"№1, съобщиха от Комисията.

Заседанието ще премине при следния дневен ред:



1️. Изслушване на заместник-министъра на външните работи Велислава Петрова на тема: "Трудности при издаването на електронни визи и възможни решения за тяхното преодоляване. Мерки и спешни действия за облекчаване издаването на визи за чуждестранни туристи и удължаване на сроковете им за сезонните работници.“ На заседанието ще присъства и Иван Мотев, началник отдел "Национален визов център“.



2️. Изслушване на представители от Министерство на вътрешните работи във връзка с електронните визи и ограничаване на възможните рискове. В заседанието участват Николай Николов – директор на дирекция "Миграция“ в МВР, Маргарита Делчева – заместник-директор и Владислава Радонова – експерт в дирекцията.



3️. Годишна програма за участието на Република България в процеса на вземане на решения на Европейския съюз през 2022 г., №47-202-00-6, внесен от Министерски съвет на 03.02.2022 г.



4️. Разни