Обстановката в страната след минусовите температури и обилни снеговалежи остава сложна. Ето кои области обявиха бедствено положение: 

Област Шумен

В област Шумен, без град Шумен беше обявено бедствено положение със заповед на областния управител проф. Добромир Добрев. Заповедта е за следващите 24 часа, съобщиха от областната администрация.

Обстановката на територията на цялата област Шумен е тежка.

По-рано през деня бедствено положение беше обявено в девет общини на територията на област Шумен - Каолиново, Нови пазар, Каспичан, Никола Козлево, Венец, Хитрино, Смядово, Велики Преслав и Върбица.

Област Разград 

В област Разград бедствено положение беше обявено заради продължителния интензивен снеговалеж, бурен вятър и снегонавявания, както и заради затворената републиканска и общинска мрежа в цялата област. Срокът за действието му е три дни, до 10:30 ч. на 29 ноември.

Над сто са към момента населените места в областта без електроснабдяване. 

Заради бедственото положение училищата в областта ще останат затворени.

Община Силистра 

Утрешният ден е обявен за неучебен за всички училища в общината. Детските градини и ясли ще работят нормално. В общините Дулово, Тутракан и Кайнарджа училищата ще останат затворени утре. Във всички общини има населени места без ток и вода.

Област Габрово

Бедствено положение беше обявено на територията на община Трявна, съобщиха във Фейсбук страницата си от Общината. Бедственото положение е обявено след извънредно заседание на общинския оперативен щаб по-рано днес с всички ангажирани звена относно зимното поддържане, посочват от администрацията.

Област Добрич 

В Добричко бедствено положение е обявено в община Крушари със заповед на кмета Илхан Мюстеджеб, публикувана на сайта на общината.

В заповедта е посочено, че поради изключително тежката зимна обстановка, обилния снеговалеж и достатъчно данни, получени от средствата за масова информация за обявяване на бедствено положение в много области и затваряне за движение на моторните превозни средства на третокласни пътища в област Добрич, кметът обявява бедствено положение. С това се забранява движението на автомобили по всички пътища в общината и се преустановява работата на детските градини и училищата.

В област Варна бедствено положение е обявено на територията на община Вълчи дол тази сутрин до овладяването на ситуацията, обяви кметът на общината