Коалицията "Продължаваме промяната - Демократична България" ще продължи, но с преработена програма и в търсене на повече гласове. Това заявиха представителите на Кирил Петков, Божидар Божанов и Атанас Атанасов в кулоарите на парламента във връзка с бъдещето на коалицията "Продължаваме промяната - Демократична България" и предстоящото явяване на изборите, предаде репортер на "Фокус".

Взехме решение да се явим съвместно с партньорите от ПП- и ДСБ в коалиция за следващите избори. Ние смятаме, че основна цел на политическите сили в този цикъл е да прекратим политическата криза. Именно заради това сме си поставили измерими цели за връщане доверието на избирателите", заяви Божанов.

Той обаче не коментира как ще се посочват кандидатите в избирателните листи. По думите му всяка партия ще приложи принципите, на които стъпва коалицията, за повишаване на броя гласували. 

"Явяваме се заедно, защото сме по-силни. Цялото общество и нашата общност остават да бъдат представени от една коалиция, която е силна, която да заяви,че бъдещето на България зависи от нея. Имаме план как да излезем от политическата криза. Вече заявихме идеята за непартиен равноотдалечен общественик, икономист или щрист, който да даде ново начало, което този парламент не можа", коментира Кирил Петков.

По думите му коалицията ПП-ДБ се връща към основните проблеми, които стоят пред хората. 

Лидерът на ДСБ Атанас Атанасов заяви, че за обществото е изключително важно да знае как изглежда политическия пейзаж: "Заставаме пред българските избиратели и искаме мандат за съставяне на редовна власт. В процес на актуализиране сме на нашата програма, до ена седмица ще приключим. Тя е преработен в два аспекта - единият е външнополитически, защото България изостава. Ръмуния получи безвизово пътуване до САЩ, къде сме ние? Какво се случва с еврозоната, какво се случва с Шенген". 

"Искаме да създадем антикорупционно, евроатлантическо мнозинство, ако нямаме достатъчно народни представители, ще се обърнем към всички, които искат да подкрепят нашия план", посочи Атанасов. 

Вторият приоритет, по който работят от ПП-ДБ в програмата си, е вътрешнополитически - икономиката, бюджетът и темата за сигурността и службите.