"Продължаваме Промяната“ е партия, която ще защитава изцяло българския интерес – българският интерес означава независима България, свободна България, просперираща България. Това каза по време на пресконференция в Националния пресклуб на БТА премиерът и лидер на "Продължаваме Промяната“ Кирил Петков.

Всяко наше действие ще бъде в полза на страната, подчерта Петков.

Пресконференцията бе обявена по-рано днес във връзка със спирането на газовите доставки за България от страна на "Газпром“. В нея участват премиерът Кирил Петков, вицепремиерът Асен Василев и членове на Изпълнителния съвет на партия "Продължаваме Промяната“.

Петков изрази съжаление, че в близкото и по-далечно минало Русия е третирала България като "пета колона". По думите на премиера в България има много политически и икономически кръгове, които пряко защитават руските интереси.

"Продължаваме Промяната“ ще защитава само българските интереси, това означава пълна независимост, бидейки част от европейското семейство“, увери премиерът. Той каза, че зад руските интереси, които са били и са част от политическите и икономически групи в България, стоят и 3-те млрд. лв., похарчени за "Турски поток", и газовата централа като част от плана за възстановяване, и отказът ни от азерски газ, вместо в момента да имаме готова диверсификация, и забавянето на гръцката връзка над десет години. В последните три месеца по гръцката връзка беше построено повече, отколкото за година и половина преди това, посочи министър-председателят и увери, че през юни ще тя бъде готова.

Едновременно с това вземаме ясна позиция за войната в Украйна. Не се опитваме да балансираме, там, където виждаме ясна агресия от една чужда страна върху друга европейска страна, каза Петков. Той посочи, че от "Продължаваме Промяната“ може да се очакват ясни позиции, защита на българския интерес, независимост, суверенитет. Всяко наше действие ще бъде в полза и просперитета на страната ни, заяви българският премиер.

Редакция: БТА