Колеги, много е просто. Трябва да си кажете - ние за корупцията ли сме, или сме против корупцията. Ако сте против корупцията, не ви трябват оправдания. Това заяви съпредсаедателят на ПП-ДБ Кирил Петков пред журналисти, предаде репортер на "Фокус"

"Чухме най-различни оправдания от различните партии. ГЕРБ си измислиха - можем да говорим, но не можем да подкрепим. От "Възраждане" чухме "можем да подкрепим, но всякакви условия можем  да сложим". От ИТН казаха, че е противоконституционно". 

"Вместо да ходите на море, дайте да запретнем ръкави, да изковем тези закони и веднъж завинаги да се справим с този проблем", категоричен бе Петков.

Той каза, че трябва да се сложи край на "корупцията, задкулисието и малките тайни": "Въртим се в един омагьосан кръг. Или веднъж-завинаги решаваме този проблем - това са корупцията, задкулисието, малките тайни, зависимостите, или всички българи сме като едни заложници на едни хора, които ги е страх да решат проблемите на България". 

По думите му от "Продължаваме промяната" имат доверие на партньорите си от "Демократична България" и не се притесняват от липсата на техни представители в преговорния екип.