"Войната в Близкия Изток ни поставят пред перспективата България да бъде залята от още една вълна нелегална мигранти", каза лидерът на ВМРО и бивш министър на отбраната Красимир Каракачанов.

"Само един милион са хората в Ливан, които напуснаха домовете си и засега са в някакви други части на Ливан. В същото време двата милиона палестинци от Ивицата Газа са мигранти. В Турция има около 4 милиона вече имигранти предимно от Сирия, от Близкия изток и от Афганистан. България е поставена пред нова опасност от вълна от нелегална имиграция", добави той в ефира на bTV.

Според него границите на България трябва да се затворят в настоящия момент.

Според бившият зам.-министър на външните работи Милен Керемедчиев няма промяна в констатациите след КСНС при президента.

"За две години и половина, откакто беше предишният съвет, се констатираха резултати, които показват, че България не е станала за две години и половина по-защитена на своите граница. Тепърва се изказаха предположенията и желания ние да вдигнем разходите за отбрана на 2,5%, тепърва се казва, че има огромна дупка в оградата. Тепърва се разбра, че няма окомплектовани армия и полиция. Тоест отново едни и същи констатации, а времето вече е различно“, заяви той.

По думите му има много сериозни предизвикателства пред България

"Вероятното увеличение на мигрантския натиск от Близкия изток, както и разбира се клетките, които има "Хизбула“ и други организации, които могат да бъдат активирани по всяко време“, каза още Керемедчиев.