Фестивалът "Събуди се“ е много освобождаващ и осъзнаващ. Това каза учителят по рейки и консултант по ненасилствена комуникация Камен Киров в предаването "Денят на фокус“ на Радио "Фокус“. 

Фестивалът ще се проведе от 2 до 7 юли в местност край град Куклен. Организаторите са подготвили повече от 600 събития.

Подготовката на фестивала всяка година отнема около месец и половина, сподели Камен Киров. В пространство "Обновление“ от 3 до 6 юли той ще представи част от индианската традиция темаскал. "През деня ще споделя повече опит с рейки и какво намирам аз като допирателна между тази японска традиция, китайските и индианските практики. Ще бъде демонстрирана и практика за цялостност, което е вид бойно изкуство – индонезийски пенчак силат“, разказа Киров.

Рейки е енергийна и духовна практика. С нея се цели балансиране на цялостно равнище: физически, емоционално, ментално, духовно, а от там – и подобряване на нашите взаимоотношения, настроения и нашето ежедневие и здраве, обясни Киров.

Той навлиза в тази практика преди 11 години. Практикувайки със себе си и със свои близки се убеждава, че работи. "Това, което те споделят като резултати след една процедура, до момента винаги е било положително и в желаната посока“, сподели Камен Киров.