Очаквано беше, не се случва за първи път, коментира в профила си във Фейсбук председателят на БСП-София Калоян Паргов решението на 50-я Конгрес на БСП да не приеме подадената оставка от лидера на партията Корнелия Нинова. Ето и пълния текст на коментара:

В залата беше поставен въпрос и за моята оставка. На заседанието на Националния съвет преди почти година обявих, че аз ще бъда първият, който ще подаде оставка, след като Корнелия Нинова го направи. Това щеше да бъде моята отговорност за подкрепата, която й дадох от самото начало - първо да застане на председателския пост, а след това в работата й, както и за резултатите на БСП на изборите на 4-ти април. Оставката на Корнелия Нинова не е факт, следователно моята също.

Представители на медиите ме попитаха за споровете, които възникнаха при тълкуването на Устава на БСП. Казах им, че не бих могъл да коментирам, тъй като не съм юрист.

Уставът е пълен с толкова много противоречия... За съжаление, аз участвах в създаването на този Устав. И сега си посипвам главата с пепел за всичко, което е неясно, за вратичките и възможността за различни тълкувания на партийния ни закон.

Уставът трябва да бъде изцяло прекроен и да направим функционален рестарт на БСП.

Толкова за днешния Конгрес.

От утре ни чакат нови задачи...