Пожелавам на столичната общинска администрация и кмета Фандъкова да запретнат ръкави и да започнат да работят умно и ефективно, в условията на нова политическа реалност. Това каза Калоян Паргов, председател на групата на "БСП за България“ в Столичния общински съвет и лидер на Градския съвет на БСП - София, в изказване от името на групата по време на днешната сесия на Общинския съвет, предаде репортер на Агенция "Фокус“.

"2022 г. е годината на еманципацията. Годината, в която Столична община трябва да се еманципира от стигмата на ГЕРБ, когато беше управляваща партия, а София и кметът Фандъкова бяха галеници на държавната власт. Защото 2022 г. е годината, в която трябва да се запретнат ръкави и да се започне умно и ефективно да се работи. Защото 2022 г., уважаеми колеги, ще бъде година, в която ще трябва да се гарантира нормалното функциониране на ключови системи на града като транспорт, предучилищно и училищно образование, общинско здравеопазване и основните комунални услуги – отопление, или, както ние си го знаем – проблема "Топлофикация“, водоснабдяване, чистота, и то в условията на енергийна, социална и здравна криза“, заяви той.

"Време е управлението на София да влезе в час“, изтъкна Калоян Паргов.

"На добър час през новата година на всички колеги от Общинския съвет и най-вече пожелавам на столичната общинска администрация и нейния ръководител, пряко отговорен за това – г-жа Фандъкова, наистина да запретнат ръкави и да започнат да работят умно и ефективно, в условията на нова политическа реалност“, подчерта той.