Най-важното, което стои пред нас, е приемането на бюджета за 2022 г. Това каза Калоян Паргов, председател на групата на "БСП за България“ в Столичния общински съвет и лидер на Градския съвет на БСП - София, в изказване от името на групата по време на днешната сесия на Общинския съвет, предаде репортер на Агенция "Фокус“.

"Да, за първи път държавата няма бюджет. Да, за първи път и ние като община ще имаме бюджет много по-късно от нормалното, с което сме свикнали. Но, разбира се, всичко това не трябва да ни кара да чакаме, а по-скоро да бъдем проактивни, защото всички тези предизвикателства и кризи, пред които сме изправени, кризи в редица общински системи, изискват смели стъпки, изискват решения и изискват много разум“, заяви Калоян Паргов.

"Разбира се, приоритетите, които досега бяха поставени в годишните общински бюджети, може би ще бъдат по-различни. А може би ще бъдат и още от същото, за да може в оставащото време до края на нашия мандат през 2023 г. да се похвалят управляващите, пък и ние да им помогнем като конструктивна опозиция от БСП, да решим изцяло поне един проблем на Столична община“, посочи още той,