2022 г. ще бъде истинско изпитание, защото имаме нови реалности, както и предизвикателства, които наследихме от 2021 г. Това каза Калоян Паргов, председател на групата на "БСП за България“ в Столичния общински съвет и лидер на Градския съвет на БСП - София, в изказване от името на групата по време на днешната сесия на Общинския съвет, предаде репортер на Агенция "Фокус“.

"Уважаеми колеги, в началото на новия политически сезон, на новата година, искам да започна с пожелание към всички вас от името на групата на "БСП за България“ за здраве, за имунитет и за една успешна и ползотворна за града ни година, защото тази 2022 г. на фона на миналата ще бъде едно истинско изпитание за всички нас, без значение от коя политическа група сме“, заяви той.

"Миналата 2021 г. мина под знака на две неща – на COVID-19, който за съжаление не ни напуска, и на изборите, непрестанни и до дупка. Всичко това изправи нас, общинските съветници, но и най-вече столичната администрация пред кризисни ситуации в редица системи на столичния град – транспорта, здравеопазването, отоплението и т. н.“, посочи Паргов.

"2022 г., в която влязохме, ще бъде истинско изпитание, защото имаме нови реалности, не само обществени, но и най-вече политически, пред които ние ще бъдем изправени, както и предизвикателства, които наследихме от предишната 2021 г.“, изтъкна той.