"Нищо ново, изобщо не ме учудва. Това за тях е фиксидея от доста време. Днес видяхте поредния опит, защото беше пълен провал, на тази политическа формация да използва криминален случай за мощна атака срещу МВР и в частност срещу мен", заяви вътрешният министър Калин Стоянов във вързка с настояването на ПП-ДБ да си подаде оставката след случая с младежа, чиято челюст беше счупена от служител на МВР, предаде репортер на "Фокус".

По думите му всички политически партии в зала се убедиха и го изказаха, че това е един криминален случай, който отново се опита да се политизира от въпросната политическа формация. "За пореден път стана ясна тежката омраза на тези хора към МВР и неприязън към служителите на министерството", каза още Стоянов.

"Ще бъде направен подробен анализ на служителя на МВР – какви резултати е показал на изпитите и дали няма евентуален пропуск от страна на Института по психология. Ведомството има като информация, че преди да бъде приет в структурите на МВР, той е работел като охранител. Предполагам, че този човек е извършвал нерегламентирана дейност – охрана на такива мероприятия", допълни Стоянов.