През следващите часове ще изведем трафика от ГКПП "Кулата - Промахон". Това заяви служебният вътрешен министър Калин Стоянов, който в момента се намира на граничния пункт заради образувалите се километричните опашки на границата с Гърция. 

Както "Фокус" вече написа, пътуващите чакат с часове, за да преминат през пункта и в двете посоки. 

"Дойдохме на място да се уверим каква е организацията. Пътувайки насам проведохме необходимите разговори с ръководството на митницата в София. Тук се срещнахме с колегите от гръцка страна. Набелязахме няколко мероприятия, които съм сигурен, че през следващите няколко часове ще изведем трафика, който се е натрупал и от двете страни", заяви Калин Стоянов

Той каза, че традиционно в активния летен сезон трафикът на ГКПП "Кулата - Промахон" е изключително натоварен заради пътуващите българи. Министърът подчерта, че в последните седмици се наблюдава висока натовареност и по всички останалите гранични пунктове. 

"Изключително натоварен пункт е "Кулата". В момента пътуват изключително много молдовски и румънски граждани. Това, което правим,  е съвместно с колегите от Гърция да взимаме реципрочно едни и същи действия - да можем да облекчим трафика", обясни министърът.