Лично аз в днешния ден проведох разговор с пострадалото момче Валентин Радев, в който разговор го убедих, че този случай ще бъде мой контрол от приключването на разследването до внасянето на делото в съд. Това заяви служебният вътрешен министър Калин Стоянов по време на изслушването си в парламента във връзка с побоя на къмпинг "Градина" момче, предаде репортер на "Фокус"

"Казах му, че по никакъв начин не толерирам такова поведение независимо дали е извършено от полицейски служител, прокурор или депутат. Казах му, че всички материали са докладвани в прокуратурата. Лицето е задържано със заповед за задържане до 24 часа със заповед на полицейски служители. В днешния ден предстои преценката на прокуратурата за обосноваване и повдигане на обвинение. Уверих го, че ние ще настояваме този човек да получи най-тежката мярка за неотклонение - задържане под стража", заяви Стоянов. 

Калин Стоянов добави, че МВР е изразило готовност да покрие всички разходи по отношение на медицинските интервенции, извършени вследствие на телесната повреда. 

Вътрешният министър опроверга информацията, че на мястото на престъплението не са били изпратени екипи на полицията. Той каза, че такъв незабавно е бил изпратен. 

Той каза, че няма никакъв полицейски чадър над служителя, извършил деянието. Министърът увери, че за установяването му са били извършени огромен брой оперативни дейности. 

Калин Стоянов увери, че органите на реда са в постоянна комуникация с охранителните фирми, които се грижат да организацията на подобен тип събития. Той обаче добави, че в случая охраната е била поета изцяло от заведението.