Вчерашният ден беше продължение на цирка, който се разигра миналата седмциа в президентската институция, с главен герой Румен Радев - първият български президент след 89-та година, който публично погази българската Конституция. Това коментира вече бившият министър на вътрешните работи пред журналисти, предаде репортер на "Фокус".

"Най-хубавото е, че маската падна. Всички видяхме безпрецедентната намеса в изпълнителната власт конкретно с това кой може и кой не да бъде служебен министър на бъдещо служебно правителство", каза още той. 

По думите му всичко случило се около поста на вътрешния министър показало:  "топлата прегръдка, с която той (бел. от ред. - президентът) прегърна своите рожби, които до вчера наричаше "шарлатани". 

Калин Стоянов поздрави Горица Грънчарова - Кожарева, която по думите му "прояви воля и изнесе публичен урок по достойнство, адресиран до почти всички мъже в българската политика и в частност - президента Радев" по време на процедурата по избор на служебен кабинет. 

Бившият вътрешен министър не коментира своето бъдеще. Той каза обаче, че много скоро ще стане ясно къде ще продължи да работи той. Неговата заявка е, че "това ще бъде място, от която да следва евроатлантическия път, към който Българи е устремена".