За по-малко от пет часа старозагорската полиция е заловила извършителя на въоръжения грабеж на бензиностанция в Стара Загора. Това съобщи пред журналисти вътрешният министър Калин Стоянов, предаде репортер на "Фокус". 

"Искам да поздравя служителите от областна дирекция на МВР в Стара Загора за изключително адекватната, бърза и професионална намеса при разкриване на тежко умишлено престъпление, каквото е грабеж. За по-малко от 5 часа те успяха да установят извършителя и той към момента е задържан", каза Стоянов.

"В 31-годишният мъж е намерено хладно оръжие", допълни министърът. 

"Той е с богато криминално минало, регистриран е за грабеж, две кражби, има присъда, която не е приведена в изпълнение", уточни главният секретар на МВР Живко Коцев.

Коцев е разпоредил проверка за това дали полицай системно е тормозил жители на село Вълкосел, Община Гоце Делчев. В социалните мрежи беше разпространен видеоклип, който показва как униформен заплашва гражданин. Предстои да бъдат проведени разговори с кмета на Вълкосел и с местното население, каза още Коцев. В областната дирекция на МВР е започнала отделна проверка.

На въпрос дали ще продължи да е министър и след ротацията, Калин Стоянов коментира, че решението за това е на Николай Денков, Мария Габриел и политическите лидери. "Не съм аз човекът, който да даде оценка сам на себе си. Има доста положителни неща, които сме направили, те също ще бъдат част от изслушването", допълни Стоянов.