Ако искаш правителство, не тичаш от кабинет в кабинет и не обясняваш кой в чий скут е седял. Това каза Ивайло Калфин по повод скандалите в Народното събрание и невъзможността да се състави редовно правителство.

"Проблемът е, че политическият елит или по-скоро тези, които се занимават с политика, всъщност са ангажирани с междуличностните си отношения, с изчегъртване, с избутване – този да на е, онзи да не е. Все по-малко се говори за реални политики, които да се предлагат на избирателите. И всички виждаме резултата", поясни той в ефира на bTV.

Ивайло Калфин подчерта, че и в двете правителства, от който е бил част, такива неща не са случвали. Според него както Сергей Станишев, така и Бойко Борисов са държали да има редовно правителство и са направили всичко по силите си, за да се управлява добре България.

"Това не е някаква сложна наука. За да има редовно правителство, трябва да е налице мнозинство в парламента. А такова се формира на базата на някакво коалиционно споразумение или на базата на управленска програма. Ясно е, че се правят някакви компромиси, но поне на хората им е ясно, защо е създадена тази коалиция и какво искат политиците да направят", каза още той.