Това е 11-то издание на  образователното събитие “Левчето" целта на събитието е да повиши финансовата грамотност на младите хора, как да управляваме личните си финанси и на практика и да им даде необходимите знания, които да могат да използват в техния личен живот, а след време и в бизнеса си. Това каза за предаването “Човекът на фокус" на Радио "Фокус" Вероника Велчева.

Тя сподели колко ценно е да видиш как мислят богатите хора, техния опит и съвети и “точно затова искаме да запознаваме младите хора с такива личности, специалисти и да им създаваме контакти с тези хора, за да може те да изчерпят максимума на цялото събитие и да им служи това и след време, като контакти, като нещо, което са научили като съвет, мисъл, това е много ценно за нас".

“Акцент на  събитието е финансовата симулация  чрез която участниците имат шанс да станат  инвеститор, ще имат виртуален капитал, с който да търгуват, ще имат информация, която да прочетат и в същото време да мислят в какво искат да инвестират. Ще трябва да участват доста активно и когато приключи, забелязвам, че всички са доста развълнувани да разберат какви са им резултатите", подчерта тя.

“Знаейки да управляваме парите си, определено можем да осъществим мечтите си в бъдеще. Представилите се най-добре в играта получават парична награда, това наистина е хубав шанс след това, ако искаш да ги вложиш в някоя твоя идея или нещо, което искаш да правиш и доста хора са мотивирани да се представят максимално добре", допълни Вероника Велчева.

Запознаването със специалисти и други млади надъхани хора, които могат да бъдат ценен контакт, да получат съвети, обмяната на опит, оставя отпечатък върху човека. “Лекции на интересни теми, свързани с финансовия свят, панелна дискусия, както и финансова симулация, това е програмата. Датата на откриване на събитието е 14 октомври (събота) от 10 ч. в залата на “Софтуни", като в момента тече регистрационната форма, напълно безплатно е събитието,  трябва да попълниш карта и автоматично ставаш участник", обясни организаторката.

AIESEC е най-голямата студентска организация, има офиси в над 100 държави. Тя се управлява изцяло от младежи. Основната й дейност е обмен на студенти за стаж в други държави и компании, където да развият качествата на един млад човек. “AIESEC организира  три събития годишно, които  са с цел обогатяване на младите, развиване на умения и качества. Едното премина тази година “Бизнесът в действие" то беше насочено към това да  помогнем  и да  насочим  младите хора в бизнеса,  да открият бъдещата си работа. Второто събитие е “Левчето", с цел  повишаване финансовата грамотност на младите хора и още едно Youth Speak Forum то отново е насочено към младите и развиване на техните качества и ценности. Целта е развитието на всички, които са замесени по някакъв начин в организацията", поясни тя.