Комисията за защита на потребителите ще санкционира с до 30 000 лева фирмата, разпространяваща енергийния прах, рекламиран от певицата Диона в Instagram, потвърдиха за "Фокус" от КЗП.

Рекламата на енергийния продукт предизвика вълна от негативни коментари в социалните мрежи. Диона представи продукта, като уточнява, че е напълно "безопасен" и "легален".

Енергийната "напитка" се предлага за всички, без ограничения, става ясно от сайта на компанията. Била направена от "изцяло природни продукти" и е "напълно безвредна". 

Причина за санкцията е, че липсва информация на сайта на търговеца за адреса и форма за отказ от поръчката. Междувременно от КЗП са изпратили сигнал още преди месец до Министерството на здравеопазването относно състава на продукта. Засега отговор от здравните власти не е получен. Сигнали от потребителите пък са изпратени още преди месец до институциите.

По-късно Диона изтри поста си в Instagram, а фирмата, разпространяваща енергийния прах, закри страницата си в социалната мрежа.