Комисията за защита на потребителите проверява всички сайтове, които предлагат медикаменти по лекарско предписание от Турция. Това се случва след репортажите на БНТ за незаконна онлайн търговия с лекарства. Дейността на два сайта е прекратена. Но един от тях започна да работи отново с леко променено име. Зад сайта, който разкрива медията, стои физическо лице. Глобите, които може да му наложи КЗП за множеството нарушения, надхвърлят 50 000 лева. Мъжът обаче е неоткриваем.

Комисията е поискала съдействие от МВР. От Агенцията по лекарствата, която също може да санкционира нелегалния търговец, но няма отговор дали са му връчили акт. Комисията за защита на потребителите проверява всички сайтове, които предлагат медикаменти по лекарско предписание от Турция. 

Незаконната търговия с лекарства у нас не е престъпление, а административно нарушение. Фармацевтите от години искат това да се промени. А докато се случат евентуалните промени, от Комисията за защита на потребителите обещават да продължат с проверките на сайтовете за незаконна търговия с лекарства. Покупката на лекарства от незаконни сайтове е опасна, защото не е ясно къде са произведени и как са съхраняват.