Разделяме се с Ваня Григорова. Тя отива в политиката и няма как да е наш служител. Това заяви президентът на КТ "Подкрепа“ Димитър Манолов в ефира на БНТ.

КЕВР заяви, че ако домакинствата излязат на свободния пазар, което трябва да стане през 2026 г., цената на тока за бита ще поскъпне значително. Димитър Манолов беше категоричен че от регулатора са прави в твърдението си и не трябва домакинствата да излизат на свободния пазар. Предупреди и че общата европейска енергийна криза въобще не ни е подминала, тя тепърва предстои.

"Ако излязат домакинствата през 2026 г. на свободния пазар, токът ще поскъпне 3-4 пъти", заяви Манолов. И посочи, че по темата за енергийно бедните и дефинициите за тях са работи отдавна, готови са документи, сега е "топката е в ръцете на политиците", по думите му.

"Аз продължавам да не разбирам защо се занимаваме с тази авантюра за преминаване към либерализирания пазар на ток. Ние сме тръгнали пак по най-лошия за българите път. Трябва да не се занимаваме с брюкселските глупости, за да не скочат цените на тока. На всичко отгоре основната енергийна криза не ни е подминала и тепърва ще се чудим какво да правим. От Брюксел ни завидяха за това, че не усетихме криза, и искат да станем зле, колкото са те“, смята синдикалният лидер.

От синдиката предлагат отново да започне разговор за промени в данъчно-осигурителната система и са подготвили материали със съдействието на фондация "Фрифрих Еберт".