Регионалният съвет на КНСБ отбеляза със Синдикален куиз в Габрово 1 май Деня на труда и международната работническа солидарност, който е и празник на Конфедерацията, съобщиха от КНСБ.

Събитието се проведе от 11.00 часа в двора на Народно читалище "Будителите 2017" в центъра на областния град, което бе партньор на синдиката в организацията.

В началото на тържеството областният координатор на КНСБ Росица Йонкова отправи първомайски поздрав към присъстващите синдикалисти, дошли с техните семейства и приятели.

Водещ на синдикалния куиз беше Светослав Славчев, артист и синдикален председател на КНСБ в габровския театър, както и председател на читалището.

Играта се проведе по регламент в няколко кръга между отборите "Труд" и "Заплата". Участниците мериха знания по въпроси свързани с трудови, осигурителни и синдикални права, както и теглиха въже, целиха мишени и отгатваха поговорки за труда чрез рисуване. С малка преднина победител стана отбор "Труд".

Организаторите предоставиха възможност на децата да творят с тебешир на асфалта и те създадоха заедно една мащабна цветна творба, а в спортната част помагаха на участниците.

Освен награди за играчите, всички присъстващи получиха комплимент от Регионалния съвет на КНСБ – Габрово, който да им напомня за празника, изпълнен с настроение и музика.