Известният пловдивски адвокат Тодор Кръстев коментира въпроса по отношние на така наречената "интимна връзка" и промените в законодателството, които бяха приети наскоро, видя "Фокус". Ето какво написа той във "Фейсбук":

"Ако някой може да даде аргументирано определение на понятието "интимна връзка", ще бъда благодарен. И не, не е смешно, опасно е, ако това се приеме тези дни като законодателен текст. Защото надали ще има по-обтегаем термин.

Общо взето всеки ще го тълкува както намери за добре и го устройва. Ако се приеме, че за да има "интимна връзка" трябва да има секс, да го напишат. Макар че много често точно тогава има най-малко интимност, особено, ако е случаен и спорадичен. Не знам.

Или пък едни чисто приятелски отношения, базирани на взаимност, съпричастност и взаимопомощ, те как да се определят. Като неинтимна връзка ли. С две думи ходи се по изключително тънък лед. То нашата нормативна база не се прилага и когато е ясно определена, а какво остава, когато се остави поле за толкова широко тълкуване," завършва адв. Кръстев.