В скандали и прекъсвания премина заседанието на комисията за Нотариуса в парламента. Депутатите трябва да изслушат Цветан Василев, който е подсъдим за източването на КТБ. Той живее в Сърбия и се включи по видео връзка. "Този издирван от Интерпол престъпник да дойде лично, не знам къде се крие, може би в Руското посолство. Там трябваше да бъде проведено заседанието на комисията", каза Хамид Хамид от ДПС. "Правите маймунджилъци на издирван аферист. Хиляди българи са без бода, четирима министри чакат за изслушване, вие ще изслушвате този издирван престъпник. Правите услуга на руската мафия", каза Хамид.

След това той заяви, че в дневния ред на парламента има важни точки за разглеждане. Сред тях бе и изслушването на четирима министри във връзка с водната криза в страната.

Цветан Василев отговори на Хамид, казвайки, че не е престъпник: "Аз съм обвинен от Гешев, който беше изхвърлен от прокуратурата за уронване на престижа в съдебната власт".

Станислав Анастасов заяви, че изслушването трябва да се проведе в Руското посолство или в Руския културен център, но не и сградата на парламента: "След като тук имате едно проруско мнозинство, имате един свързан с Русия престъпник, който има връзка с най-големите олигарси в Русия - и с Константин Малфеев, и с Бабаков, и представляваше дълго време техните финансови интереси в България, а пък сега искате да защитавате Малофеев и Бабаков чрез Цветан Василев, предлагам сега това изслушване да не го правите в Народното събрание, все пак България е член на Европейския съюз и НАТО. Ако не искате в Руското посолство, може да го направи в Руския културен център, сигурен съм, че там имат същата техника за пряка връзка с издирвания престъпник Василев. В крайна сметка там има директна комуникация по руска линия". 

След като започна дискусията в комисията, Цветан Василев заяви, че не познава Мартин Божанов, но познава Петър Петров – Еврото.

Хамид Хамид попита кога Цветан Василев ще се прибере в България, за да отговаря пред българското правосъдие за повдигнатите му обвинения.  

"Ръководената от вас престъпна група, извършвайки 146 престъпления, е източила общо 3,6 млрд. пари на вложителите на български физически и юридически лица, от които 2,5 млрд. през кухи фирми и 1,1 млрд. в чували. С тези пари ли финансирате тези две руски партии - "Възраждане" и ПП-ДБ. Кога ще се явите пред българското правосъдие да отговаряте за тази щета, за това престъпление на века, или по-точно - за тези 146 престъпления, и защо се криете в приятелска на Русия държава? Олигархът Малофеев ли ви помогна да се скриете там?", попита Хамид.

Комисията на няколко пъти прекъсна работа по технически причини и за поредния за деня опит за регистрация на кворума в пленарна зала, който се провали.

В крайна сметка изслушването на банкера-беглец приключи без да се внесе никаква яснота за настояването той да бъде призован пред българския парламент и без да се отговори на въпроса защо не се е предал все още на българското правосъдие вече 10 години.

По думите на Хамид Хамид цялото шоу е било заради "двете проруски формации, които получават пари, които се финансират от откраднатите пари от българските вложители (в КТБ - бл. ред)".