Направихме процесите по изграждане на Националната детска болница необратими. Това заяви при проверка на разчистването и подготовката на терена на Националната детска болница (НДБ) д-р Влатко Глигоров, изпълняващият длъжността директор на "Здравната инвестиционна компания за детска болница“ ЕАД.

Какъв е напредъкът и постиженията на неговия екип обяснява д-р Глигоров.  

"Вложихме всичките си усилия, за да отговорим на високите обществени очаквания и изискванията на премиера и здравния министър за ускоряване на дейностите по изграждане на Националната детска болница. Изпълняваме точно решението на Народното събрание за ускорено изграждане. Така ще осигурим устойчивост и ще гарантираме, че детската болницата ще отговаря на най-високите европейски стандарти. Предприехме действия за осигуряване на публичност на работата ни. Качваме на сайта на здравната компания документите, отчетите и всичко свързано със създаването на детската болница. В този малко повече от месец откакто съм директор на здравната компания всички виждаме сериозният напредък със събарянето на старите сгради", коментира той.

"Работим паралелно на терена, но и в подготовката на цялостния проект на болницата, съобразно приетия линеен график за ускорено изграждане. Координираме с Европейската инвестиционна банка и очакваме в края на месеца от тях плана за необходимия капацитет на Националната детска болница. Всичко това ни дава увереност, че в края на 2028 г. ще имаме работещо лечебно заведение. И това са реални действия за първи път от десетилетия. Стремим се активно да информираме Обществения съвет и хората за нещата, които правим. Защото ги правим за всички наши деца. Отворени сме за съвместна работа с всеки, които иска да помогне в каузата ни. Такова е моето желание, а и на екипа – да постигнем качествена, високотехнологична и достъпна здравна грижа в партньорство със заинтересованите страни", каза още.

Д-р Влатко Глигоров е временно изпълняващият длъжността директор на "Здравната инвестиционна компания за детска болница“ ЕАД, който пое поста на 27.05.2024 г. до провеждането на конкурс.

Д-р Глигоров е специалист по акушерство и гинекология, има придобити магистратура по здравен мениджмънт и докторантура по социална медицина и организация на здравеопазването и фармацията.

Той има богат опит в кризисния мениджмънт на средно и високо управленско ниво.