Министерският съвет прие Постановление за извършване на промени на утвърдените със Закона за държавния бюджет на Република България за 2021 г. максимални размери на ангажиментите за разходи, които могат да бъдат поети през 2021 г. по бюджета на Министерството на вътрешните работи (МВР). Това съобщиха от правителствената информационна служба. Промяната се състои в увеличение с 16 045 804 лв.

Решението е във връзка със сключени договори за осигуряване на фиксираните телекомуникационни услуги за МВР, доставката на автомобилно гориво чрез карти за безналично плащане и дейностите по контрола на движението по пътищата и подобряване на пътната безопасност.

Увеличението на максималните размери на ангажиментите за разходи ще позволи на МВР да осигури устойчивост на основните дейности, изпълнявани от министерството.

С друго правителствено постановление са одобрени допълнителни разходи по бюджета на Министерството на вътрешните работи за 2021 г. в размер на 1 891 лв. за сметка на предвидените средства по централния бюджет за 2021 г. Средствата са необходими за възстановяване на извършени разходи по предоставените дейности и услуги на правоимащите лица по чл. 16 от Закона за военноинвалидите и военнопострадалите, посетили курортните комплекси и базите за отдих на Министерството на вътрешните работи и болниците за продължително лечение и рехабилитация - филиали на Медицинския институт на Министерството на вътрешните работи.