"Не виждам какво би могло да се промени на едни избори през септември". Това заяви общинският съветник и председател на транспортната комисия в София Иван Таков в ефира на NOVA NEWS след днешните консултации на БСП при президента Румен Радев за връчване на проучвателен мандат за съставяне на кабинет.

По думите му заявката от временното ръководство на БСП за възстановяване на диалога в партията и за обединение на цялата партия и след това – на лявото в България, което е значимо за всички, не само за БСП. 

"Трябва да има силно ляво политическо пространство, за да просперира България. БСП не е водела битка с президента Румен Радев, това бяха по-скоро лични взаимоотношения на бившия председател и на най-тясното обкръжение. Като партия два пъти сме го издигали за този пост. Единствената сериозна политическа победа на левицата беше избирането на президента Радев, Нинова публично се отказа от тази победа", каза Таков. 

Според него, ако президентът Радев има намерение да продължи политическия си път, то "този път естествено минава в партньорство с БСП".

Относно големия спор в София с промяната на паркоместата и изграждане на нова велоалея, той каза, че е имало възможност в столицата да има и велоалеи, и паркоместа и да не се стига до ситуацията на бул. "Патриарх Евтимии".