"Градската конференция като най-мъдрият орган на управление в столичната организация даде ясен знак. Този ясен знак беше, че единствено и само обединени може да вървим напред и да постигаме успехи. Като казвам обединени, не зад една или друга личност, а говоря за обединени около идеи, ценности и най-вече цели в случая. Защото голямата ни цел са местните избори догодина, за които трябва да се готвим отсега.“ Това заяви председателят на БСП-София Иван Таков в ефира на NovaNews, като допълни: "Това беше и моят апел към конфeренцията и към делегатите, още от утре районните съвети и Градският съвет започват да работят по тази тема.“ Това съобщиха от пресцентъра на БСП.

По думите му освен да започнат работа върху нова предизборна платформа, както за кмет на Столична община, така и за районни кметове, обхващайки абсолютно всички проблеми на София, включително и на районно ниво, ще се мисли и за евентуална бъдеща коалиционна форма за явяване на изборите.

"БСП със сигурност е гласът на разума“, категорично заяви Таков в предаването “Офанзива“ и обясни защо: "Със своя над 130-годишен опит вече БСП има сериозен управленски опит, за да различава правилното от неправилното, особено в това сложно управление.“

"Тежки дни в сложна конфигурация“, така Иван Таков определи първите 100 дни от управлението на правителството като допълни: "Първите 100 дни се трупаха криза върху криза – здравната, икономическа, енергийна, а сега и със ситуацията в Украйна нещата са много тежки за правителството. Виждаме и някои положителни неща като компенсациите за бизнеса. Също така задържането на цената на тока изигра положителна роля в бюджетите на домакинствата“, каза още той.

Той изрази надежда, че кабинетът ще изкара пълния си мандат и ще ускори темповете, с които работи, а най-важното предизвикателство и това, за което трябва да работи в момента, е повишаване на доходите на хората.

Един от сериозните проблеми в момента Таков определи този с “Топлофикация“ и допълни: "Към април месец се очаква задълженията на “Топлофикация“ да надхвърлят 1 млрд. лв., но благодарение на компенсациите от правителството те получават около 200 млн. за недовзетия приход и увеличаването на цената на газа.“

На въпроса дали ще се повиши цената за битовите потребители той отговори, че в момента се очаква решението на КЕВР. "Имаше много критики за мораториума, но в зимните месеци той успя да свърши своята работа и в момента от специалисти се чуват твърдения, че от 1 април може да не се повиши цената на тока“, заяви Иван Таков.