Малките творения на човека могат да покажат на всички какво означава красота. Това каза в предаването "Добър ден, България“ на Радио "Фокус“ Иван Шишиев - лицето, което стои зад проекта "Етюд-и-те на София“.

Според него любовта на хората към всичко културно и духовно е превърнало фейсбук групата "Етюд-и-те на София“ в най-харесваната страница за авторска фотография в България.

"Етюд-и-те на София“ е една от малкото страници, които предоставя другата страна на монетата – културата ни, историята ни. Ние сме доста хубав народ и наистина ние сме хората, които трябва да оправят сами града си, хората, които могат да покажат, че ние сме един народ, който абсолютно заслужава да показва своята красота – тази красота, която този сме създали. И може би затова тази любов се претвори, може би заради това просто всички я харесват, защото на хората им е омръзнало да гледат само лошото“, каза още той.

Иван Шишиев сподели, че черпи вдъхновение от всичко, което го заобикаля.

"Някой път това ще бъде късче небе, някой път това ще бъде покрив, някой път ще бъдат книгите – доста чета и се вдъхновявам от книгите като цяло. Изобщо всеки един ден е абсолютно различен, случват се тотално различни неща. И един ден когато решавам примерно да снимам дадена сграда, и накрая изведнъж осъзнавам, че се намирам вече на планина Витоша или Лозенец. Просто всичко се случва някак си с чувство и без предопределение. Но точно това е красивото в "Етюд-и-те на София“ - всъщност опитвайки се да покажа просто обикновена част от живота, това се превръща в изключително ценна историческа част, изключително ценен материал, чрез който всъщност хората могат да видят, че те живеят наистина в прекрасно място“, посочи той.

Иван Шишиев посочи, че стартира коледен базар на "Етюд-и-те на София“.

"Преди малко стартирах едно събитие, един коледен пазар на "Етюд-и-те на София“ – това е част втора, след успеха миналата година реших да направя още една, в която се опитвам така да се каже хората да имат абсолютен достъп до творчеството, да си ги взимат за себе си. Приходите обикновено от такива мероприятия ги предоставяме на различни фондации. Тази година на Фондация "Дивите Животни“, допълни той.

Габриела ГАНЕВА