Имаме много насоки, разследването тече, подробности може да изнесе само прокуратурата. Това каза на брифинг пред журналисти министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев, предаде репортер на "Фокус".

"Очевидно е, че нивото на сигурност на автомобилите, с които разполага НСО трябва да бъдат завишени, защото това, което се е оказало решаващо е бронировката на автомобила, с който се е движил главният прокурор. Тази добра защита е довела до това взривът да не може да го пробие. "Това ще бъде направено посредством една работна група. Нейните задачи ще бъдат както да обедини цялата информация на службите за сигурност, за да се случи до извършителите и поръчителите на взрива, така и да се избегнат подобни действия за бъдеще", добави министърът на вътрешните работи.

"Държавата ще направи всичко възможно да бъдат заловени и разкрити извършителите на този акт, имаме заподозрени, но не мога да изпадам в подробности", заяви Демерджиев.

"Има протокол за взаимодействие, нямаме информация да е изтекла такава, изследваме всички възможности да бъде проследен маршрута на автомобила", допълни той.

Вътрешният министър уточни, че при опита атенат няма пострадали. "Видът на взривното устройство не е поволил да премине през бронировката на автомобила. Нивото на защитата на автомобила в попречило", добави Демерджиев и сподели, че главният прокурор не е бил сам в колата.

Ще се извърши цялостен анализ, за да се направи максимална сигурност и защита на лицата, които са охранявани от Националната служба за охрана. Всички заплахи към Иван Гешев през годините са били проверявани.