"Като коалиционни партньори ще дадем нужното уважение и ще седнем на консултации, но ние сме категорични в своята позиция. И не само ние, към момента и българският парламент, така че две мнения по въпроса няма." Това заяви зам.-председателят на парламентарната група на БСП и председател на Комисията по въпросите на децата, младежта и спорта Иван Ченчев, във връзка с дебата дали да се предоставя военна помощ на Украйна, в ефира на NovaNews, съобщиха от БСП. По думите му консултациите, инициирани от “Демократична България“ ще бъдат проведени, защото са нещо опознавателно. "Доколкото разбирам колегите имат намерението да видят какви са новите анализи в парламентарните групи. Но това не означава нищо повече към момента“, категоричен бе социалистът.

Той припомни, че при гласуването на декларация по време на бюджета относно Украйна в парламента, към 180 народни представители са гласували за предоставянето само на хуманитарна помощ и това е било изрично записано.

"Ние като сериозна и най-старата партия ще седнем и ще обсъдим първо вътре в партията какви действия да предприемем, но в момента няма нищо, което да ни накара да променим позицията ни“, категоричен бе Ченчев.