Не е заради нас. "Волт" ние не сме отстранявали. Ние не се занимаваме с ниски напрежения, ние сме по високоволтовите. Никога не е ставало дума за "Волт" и не е споменавано името на Настимир Ананиев (председателят на партията - б.р.) в разговорите ни с "Продължаваме промяната".

Това каза депутатът от ПП-ДБ Ивайло Мирчев пред bTV. По-рано стана ясно, че "Волт" е била изключена от коалицията. Хората на Ананиев обявиха, че това е било поискано от "Да, България". 

"Няколко срещи на Националния съвет проведохме. Ще подпишем коалиционно споразумение, което се изисква пред ЦИК, но по-нататък ще подпишем по-подробно споразумение", обясни Мирчев.

Той коментира, че коалицията си поставя две цели - да върне 100 хил. избиратели на този вот и да е първа или втора политическа сила.

"Русия обяви България за неприятелска страна. Когато политик отиде там, той веднага се превръща в чуждестранен агент. А Костадин Костадинов (лидерът на "Възраждане") иска да вкарва такъв закон у нас. Ние си го знаем. Това е, което прави руската пропаганда", коментира Мирчев по повод посещението на Костадинов и депутати от партията му в Москва за форума БРИКС.