Ще има промени между първо и второ четене на Бюджет 2023. Големият въпрос е защо Румен Радев изчакваше толкова много този бюджет и изкара ситуацията от трудна по-трудна. Това коментира в предаването "България, Европа и светът на фокус" на Радио "Фокус" депутатът от "Продължаваме промяната" Искрен Митев.

"Въпреки всички трудности, пред които ни постави президентът и служебното правителство, само за един месец от минус 1,2 млрд. лв., успяхме да наваксаме несъбираемостта и да представим един бюджет, който надминава очакванията дори и на опозицията", отбеляза той.

"Румен Радев управляваше 9 месеца България със служебното правителство, имаше абсолютен контрол върху бюджета. Той принуди голяма част от българските институции да инвестират в проекта “Роженския пилон". Днес бяха при мен представители на шофьори на линейки, които взимат 950 лв. заплата. Те поискаха увеличение на заплатите и си говорихме, дори да е най-минималното възможно увеличение от 10%, което означава 100 лв. на човек, в техния сектор би струвало 1 млн. лв, а пилонът на Рожен струва 2 млн. лв., и техният въпрос беше - пари за пилона на Рожен има, а за нашите 100 лв., не можете да намерите пари. Аз как да отговаря на този въпрос? Той беше насочен към служебното правителство, и аз попитах, добре, защо не протестирахте пред служебното правителство, когато управляваха 9 месеца. В този контекст го казвам, не обвинявам никой, всеки трябва да си носи отговорност за действията, в момента ние управляваме и ще се постараем да направим всичко възможно да управляваме по начин, който да е в служба на гражданите", обърна внимание Искрен Митев.