Силата на музиката има огромно влияние върху нас. Тя може да събужда радостта в нас, живота, а заедно с движението и с това да можеш да се отпуснеш в една непринудена среда, в която се чувстваш приет, може да има терапевтичен ефект. Това каза Ирена Чакърова – водеща на седмична група Biodanza в България, в предаването "Човекът на фокус“ на Радио "Фокус“.  

Biodanza е метод, който използва музиката, движението и взаимодействието в група за цялостно хармонизиране на организма и активиране на жизнената енергия, човек преоткрива силата си чрез движението. От началото на тази година вече има редовна група, практикавущаа Biodanza в София, която се събира всяка седмица, обясни тя.  

"Biodanza е една много приятна практика, с която можем да се разтоварим в края на деня, да забавим темпото. От една страна, активираме жизнената енергия, от друга, имаме моменти, в които да забавим темпото и да усетим как пред нас се откриват различни хоризонти, когато си позволим да забавим това темпо. В момента, в който поуспокоим мислите, започваме да чувстваме повече отвътре навън, какво е по-добро за нас“, обясни Ирена Чакърова.  

Участниците в групите, които тя води, са на различна възраст и с различни професии и са обединени от любовта към музиката, желанието да се движат и това да бъдат отворени да срещнат другите, сподели тя.