Процедурата ми е по начина на водене, защото не виждам друга процедура, по която да ви кажа, че председателският съвет не е причина 200 човека в зала да чакат някой да открие заседанието. Това каза заместник-председателят на ПГ на ДПС Йордан Цонев в парламента по повод забавянето на откриването на пленарното заседание, предаде репортер на Агенция "Фокус".

"Няма текст в правилник, който да казва, че председателският съвет може да заседава по време на часа на откриване на заседанието на Народното събрание“, каза още той.

"Получи се конфузна ситуация, защото дори да е имало председателски съвет, трябваше да се упълномощи заместник-председател, който да открие заседанието и да почне. Тук в залата се получи конфузна ситуация. Не знам на какво основание подлагате на унижение народните представители да стоят и да чакат да бъде открито или не заседанието. Моля целият председателски съвет да си вземе бележка, особено ръководството на Народното събрание, защото народното представителство не е длъжно да търпи такова отношение“, заяви Цонев.

Заместник-председателят на Народното събрание Кристиан Вигенин посочи, че това е резонна бележка и се извини на народните представители.