Вицепрезидентът Илияна Йотова представя България на XIX Среща на върха на Франкофонията, чийто домакин е Франция. Официалното откриване се състоя в Международното градче на френския език във Вилер-Котре. Българският вицепрезидент беше посрещната от френския президент Еманюел Макрон и генералния секретар на Международната организация на Франкофонията Луиз Мушикивабо. Това съобщават от прессекретариата на държавния глава. 

Темата на ХIX Среща на върха е "Креативност, иновации и предприемачество на френски език“. В утрешния ден са планирани пленарни сесии, посветени на предизвикателствата в световен план и възможностите за сътрудничество.

Фокус на Срещата на върха са младите хора и перспективите пред тяхното развитие във франкофонските държави. Вицепрезидентът ще представи българския опит и традиции в изучаването на френски език – от основното образование до докторските степени, както и възможностите за реализация с френски език. Илияна Йотова ще бъде и модератор на група държави на тема "Обучение, наука и кариера на френски език“.