Разговорите за бъдещето на ДПС предстоят, кризата ще бъде преодоляна, каза в предаването "Панорама" по БНТ евродепутатът от ДПС Илхан Кючюк.

"Аз съм човек, който гледа и вижда и анализира. През този период съм забелязвал процеси, които не са в интерес на ДПС и съм говорил публично и пред мои колеги, включително и пред тези, които се явяват от другата страна на барикадата. Няма как да си мълча, когато се изключват авторитетни хора", категоричен е Кючюк. 

По думите му Ахмед Доган говори за неща, които се случват в ДПС, за неща извън устава, за решения, които се вземат против интереса на колективните органи, за заплахи и т.н. Той имал своя авторитет на общностен лидер, което било  много по-отговорно от това да бъдеш председател.

По отношение на протестите на част от движението пред централата на ДПС днес, той отговори, че било напълно нормално, защото мястото на членовете и на оперативни органи е в централата, която не работела вече със седмици. 

"Не съм организирал аз международната подкрепа за г-н Доган", отсече още той. 

По отношение на пожарите, които бедстват из страната, Кючюк коментира следното: "Тези пожари показаха оголените системи на българската реалност".