Ние искаме да се разположим отвън, където е публична собственост. Не знаем какво се случва. Излизат по медиите снимки на двама души, които ми изглеждат притеснителни. Излизат информации, че в сградата се случват някакви работи. Има голяма неяснота, а тя поражда различни чувства в членовете и симпатизантите на ДПС. Това заяви евродепутатът Илхан Кючюк пред сараите на почетния председател на ДПС Ахмед Доган в "Бояна", предаде репортер на "Фокус".

По думите му резиденцията е не просто имот на Ахмед Доган, а място, където са прекарали много време, споделяли са емоции.

"Не сме опитвали да пробием полицейския кордон вчера. Попитахме на какво основание 3-4-ма души са вътре, защото на нас ни се казва, че трябва решение на българския съд. Кой документ им позволява да влезнат в сградата", каза още Кючюк.

Евродепутатът е категоричен, че ДПС е партия на правото, на правата и на свободите. 

"Не се опитваме да ескалираме напрежението. Това са свободни български граждани, които са отдадени на България. Нашите симпатизанти предприемат единствено законни действия. Това е мирен протест с ясно послания. Няма да ни вкарат в етническо напрежение. Няма да ни сложат думи в устата. Ние сме българска либерална партия. На милиметър няма да отстъпим от принципите си", заяви той.

Лора ДИМИТРОВА