Ако "Демократична България" сменят подхода и тръгнат да трърсят мнозинство за управленска програма, с която ние да се съгласим, политическите сили, които бихме подкрепили такъв кабинет (бел. от ред. - технически или експертен), бихме могли да имаме общи цели. Това заяви лидерът на ПГ на "Има такъв народ" Тошко Йорданов след края на срещата с ПП-ДБ във връзка с декларацията с антикорупционното законодателство, предаде репортер на "Фокус"

"Говорихме практично и професионално. Според нас в тази декларация има абсолютно неприемливи решения. Изразихме нашето мнение, че много по-практичния подход е да седнем да направим управленска програма и въз основа да искаме малко отлагане на втория мандат в разумен срок, не три месец", заяви Йорданов. 

Той обясни, че "Демократична България" подхожда по различен начин спрямо "Продължаваме промяната". Йорданов обясни, че според него не е идея на ПП да не се връща мандата на президента веднага след неговото получаване. 

"Имаме общи цели в борбата с корупцията, имаме и, разбира се, различия. Има някои висящи неща, които те са предложили и осъзнават, че зависят от решенията на Конституционния съд. След 10 дни, ако те излязят с решение, че някои поправки в Конституцията са противоконституционни, те обезсмислят първа и втора точка в това, което са написали", заяви Йорданов.

Той каза, че за да бъде получена подкрепата на ИТН, декларацията трябва да се отвори и ревизира. От най-малката политическа сила в парламента смятат, че трябва да бъдат добавени много други сфери на живота в приоритетното законодателство, а не само това, касаещо борбата с корупцията. 

"Самите те знаят, че част от прелдожените неща не могат да бъдат реализирани за три месеца", подчерта лидерът на ИТН.