В момента разговори не водим с никого. Волята е в ръцете на президента. Негово е правото да избере на кого да връчи третият мандат. Това заяви Станислав Балабанов в кулоарите на парламента във връзка с възможностите за съставяне на правителство с третия мандат, предаде репортер на "Фокус"

Той каза, че дори ИТН да не получи третия мандат, партията би отишла на разговори, ако получи покана за такива: "Идеята ни за третия мандат е да постигнем съгласие по политики, а те да бъдат фиксирани с крайни срокове". 

Балабанов коментира и възможността страната да отиде за седми път на парламентарни избори: "Има такъв народ" е готова е безапелационно да отиде на нови избори. След поредни предсрочни избори ще произведен поредната дълбока политическа криза". 

"До момента виновниците по отношение на говоренето за нови избори се казват Бойко Борисов, Делян Пеевски, Кирил Петков и Асен Василев", добави той

Той каза още, че ИТН не е подвела избирателите си и опровергала политическите сили, твърдящи, че ще подкрепи правителство на ГЕРБ и ДПС.

"ИТН спази думата си и не подкрепи мандат, носен от ГЕРБ, нито ще подкрепи мандат, носен от ДПС", заяви Балабанов.