Христо Колев бе преизбран единодушно като председател на АБВ-София на провелата се днес Отчетно изборната конференция на столичната организация на партията. Това съобщиха от ПП АБВ. Пред делегатите той отбеляза, че работата му, като ръководител, е негова кауза и благодари за доверието и подкрепата.

В Доклада си аз последните 4 години Колев отчете редица дейности на столичната организация с широк регионален, а и национален отзвук и подчерта разширяването членската маса на АБВ-София:

-АБВ-София беше домакин на първия протест срещу правителството на Борисов. Събитието беше проведено на 09.07.2020 г., след него започнаха и масовите протести на граждани и партии, което доведе до свалянето на порочния режим. АБВ-София беше домакин на два протеста – срещу неадекватните мерки срещу пандемията, вторият - срещу корупцията, той се проведе пред представителството на Европейската комисия в България;

-"КУЛТУРЕН САЛОН АБВ“ – поредица от събития които отбелязаха приноса на десетки научни и културни дейци с огромен принос в българската просвета;

-АБВ-София е с поредица от екоинициативи с широк обществен отзвук, насочени срещу дълбоко неморални строежи с висока степен на корупционен елемент - застрояването на Зелената пътека в град Банкя, строителство на голям комплекс в кв. Студентски град. Знамето на борбата ни срещу презастрояването, незаконното строителство и корупцията в София е осветяването и искането за спиране на строежа на огромен обект в сърцето на планина Витоша - строеж в село Бистрица, заради който е изсечена млада борова гора.

-АБВ-София изпрати редица сигнали до Столична община, свързани със забавянето и кражба и отклоняване на средства от парите за Южната дъга на околовръстния път в София, както и запитване към общинското дружество “Паркинги и гаражи“ и кмета Фандъкова с въпроси, какво се случва с парите събирани от зоните за паркиране в София.

Христо Колев отбеляза също нарастващата популярност и разпознаваемост на АБВ-София, както и високата активност на организацията в социалните мрежи.

Пред делегатите председателят на ПП АБВ Румен Петков изрази удовлетворение от приноса на столичната партийна организация в резултатите от множеството избори през миналата година – факт който високо се оценява и от политическите партньори на АБВ. Той подчерта положителните решения в Министерството на труда и социалната политика, в Министерството на туризма, в парламентарната дейност и междуинституциаоналните отношения.

Петков очерта три акцента в новия период на столичната организация, които да определят нейния образ – всекидневна работа за българската култура и културно-историческо наследство; състоянието и отбранителната способност и сигурността на София – дейности, които да се разгърнат съвместно и със Столична община, с парламента и правителството; подготовка за предстоящите избори за местни органи на самоуправление;

Румен Петков изрази благодарност за политическата и гражданска доблест и достойнство към членовете на АБВ-София и пожела успех в новия период.