Очакваме Денков и Габриел да потърсят решение на всички въпроси. Това заяви съпредседателят на ПП-ДБ Христо Иванов в кулоарите на парламента, предаде репортер на "Фокус"

"Ние сме реалисти и затова смятаме, че България има нужда от редовна власт, но това трябва да бъде изработено политически, което е и нашият фокус. Смятаме, че най-добрият подход, както и досега е бил, въпросите, които се отнасят до структурата на Министерския съвет, преди всичко да бъдат оставени на двамата души, които досега отговаряха за това България тази изключително сложна формула, с успех да я приложи - Мария Габриел и Николай Денков. Очакваме от тях да потърсят решения на всички въпроси", заяви Иванов. 

Той коментира, че в момента партийните лидери трябва да се отдръпнат и да не правят медийни изявления по темата.

Съпредседателят на ПП-ДБ каза още, че след ротацията ще има разписано споразумение, което да гарантира, че реформите ще продължат. Иванов обаче не даде категоричен отговор дали ще има коалиционно споразумение. 

Кирил Петков коментира и думите на президента Радев, който определи министрите в кабинета като пешки. По думите му в няма никой, който да стои зад министрите. 

Той бе попитан и защо смята, че министърът на електронното управление Александър Йоловски трябва да бъде сменен на ротацията: "Не съм доволен от неговата работа. Мисля, че ако бяха направени всички неща по начина, по който трябваше да бъдат направени, най-вероятно щяхме да имаме избори, в които и първи, и втори тур да бъдат с електронно гласуване. Най-вероятно нямаше да имаме 400 000 невалидни бюлетини", заяви Петков. 

Петков каза обаче, че парламентарната група на ПП-ДБ ще изчакат какво ще решат Денков и Габриел.