Протесиращите от Цалапица срещат все повече подкрепа, сподели в мрежата Мариана Георгиева, видя репортер на "Фокус".

"Хора от изчакващ автобус се присъединиха към нас", написа Мариана.

"Във вас ни е надеждата!", сподели жена, чийто внук е убит преди 4 години и няма резултат от разследването! Аплодирахме и тези, които слязоха от автомобилите си и също ни подкрепиха", разказва жената.

Тя помества и клип, в който се вижда всичко това. 

"Трудно ми е да пиша, когато в душата ми е буря. Митко е бил жив. Между 30-60 минути след жестокия побой. Питам се. Що за изверг трябва да си? Да не ти мигне окото. Да не те жегне сърцето и да повикаш линейка. Що за родители възпитават деца, лишени от чувство на емпатия? Деца убийци? Страшно е, че емпатията почти напълно е обзела обществото ни. Страшно е, че всекидневно срещаме такива хора. Днес е Митко. А утре кой? Майка му призова сочения за убиец от близнаците Рангел Бизюрев да се прибере доброволно. Да се предаде доброволно. За да разкаже. Защото цялата вина е прехвърлена на него. И законово възмездие за тях няма да има. На което всъщност разчитат", пише още Мариана Георгиева.

Днес протестиращите от Цалапица отново блокираха кръговото на Орта хан и останаха дълго там, като пропускаха движението на интервали. През цялото време скандираха "Аз съм Митко и няма да мълча".

Следващият протест ще се състои в четвъртък (07.09) от 19ч. в центъра на село Цалапица.