Това, че Борисов е най-големият играч на политическия терен не е новина още от 2005 година, откакто с над 90% личен рейтинг, сам срещу всички най-големи партии спечели кметските избори в София. Това каза в аудиокаста на "Фокус" "Това е България" политическият анализатор Георги Харизанов.

"И откакто, след това, още докато беше кмет, правителството започна война с него и не успя да я спечели, а загуби безславно изборите през 2009 г., след като ни зари с боклук, и с бали с боклук и се случиха, спомняте си, тежки безобразия от правителството на заменките, от правителството на “Батко и братко", и си спомняте какви тежки безобразия се случиха, само и само да се опитат да се разправят с Борисов още в ранната му фаза на политик. Аз мисля, че не е новина това, че той е човек, който лидира политическата система, и то не е и новина към ден днешен", посочи Харизанов.

По думите му, всички, които не го харесват, трябва да отговорят на въпроса - защо никой не е по-добър в това. Всички, които не го харесват трябва да отговорят на въпроса - защо други политически лидери, които пък те, може би харесват, нямат тази подкрепа, не могат така да разговарят с хората, не могат така да организират около себе си сбор, професионална партия, структури, хора-професионалисти в политическия процес.

"Така че да, Борисов продължава да лидира политическия процес в България, и това пак казвам, не е новина от има-няма 18 години насам", повтори Георги Харизанов.

Цоня СЪБЧЕВА