Поредният провал на Народното събрание. За три години седем избора. По-голямата част от Народните събрания бяха мъртвородени. Затова преди един месец казахме, че 50-ото Народно събрание е изчерпано. Дори в днешния ден на това Народно събрание отново е белязан със скандали. Това заяви председателят на ПГ на БСП Борислав Гуцанов в кулоарите на Народното събрание, предаде репортер на "Фокус"

Гуцанов смята, че правителство в следващия парламент може да има, ако то бъде с експертен характер и има няколко стратегически приоритета, които да изпълни. 

"Най-вероятно и възможният вариант е да има правителство, което да бъде сборен кабинет във вид на експерти и да има два-три-четири приоритета за развитието на България, за да се излезе от това безумие, от което се намираме последните три години", коментира лидерът на ПГ на БСП.

Гуцанов коментира и появила се информация за решението на постоянните представители на Съюза в Брюксел за разделянето на Албания и Република Северна Македония по пътя им за членство към Европейския съюз. 

"По какъв ли не начин ни нарекоха. Мисля, че това беше съвсем справедливо решение. Не може да имаш такъв речник, не може да имаш такава омраза на две съседни държави и да очакваш да бъде членка на Европейския съюз", коментира Гуцанов.