Води се война срещу Прокуратурата, за пръв път виждам такъв безпрецедентен натиск над редови прокурори. Това каза на брифинг главният прокурор Иван Гешев, предаде репортер на Агенция "Фокус“. "Не става въпрос за война между МВР и Прокуратурата, поне от страна на Прокуратурата. Води се война срещу Прокуратурата. Интерес от тази война имат само престъпници и естествен резултат от това е бум на престъпността. Цената за това ще платят българските граждани.

"Имам дългогодишен стаж в правоохранителните органи и за пръв път виждам такъв безпрецедентен натиск над редови прокурори и то дами. Днес са те, утре ще са съдиите, вдругиден ще сте вие или някой друг гражданин, заради позиция, която не се харесва на някого. Чух някъде, че министър Рашков е казал, че това е професионален конфликт. Това не е професионален конфликт. Това вероятно е незаконен неправомерен натиск върху магистрати да извършат престъпление срещу правосъдието“, посочи Гешев.

"Явно някои хора така възприемат основните европейски принципи и стандарти като върховенството на правото и разделението на властите. Независимостта на магистратите трябва да бъде непрекъснато отстоявана в интерес на българските граждани. Българските граждани и общество трябва да знаят, че ние ще работим само и единствено в техен интерес. Няма да воюваме с никого, освен с престъпността. Всичко останало е за сметка на тези, които го правят“, допълни той.