Връчвам Ви мандата за съставяне на ново служебно правителство. Тази отговорност отново се върна към Вас след отказа на Горица Грънчарова - Кожарева и другите личности да заемат този пост. Това заяви държавният глава Румен Радев при връчването на мандата на Димитър Главчев, предаде репортер на "Фокус".

"За да имате успех при този мандат, трябва да направите анализ на случилото се. Върху ръководеното от Вас правителство се проявиха съмнения за зависимости върху определени политически лица. Сега имате възможност да докажете противното. За да стане това трябва да преодолеете внимателно обмислени промени на Вас и останали министри", заяви още президентът.

По думите му в настоящата ситуация правителството трябва да издигне като основен приоритет купения и контролиран мандат. "Това е задължително условие за успеха на този мандат. Очаквам при добра работа от Ваша страна състав на Министерски съвет, който убедително да се вписва в тази мисия, за да мога аз да издам указ за служебно правителство. При успех изборите ще са на 27 октомври!"

Лора ДИМИТРОВА