Искаме да работим в синхрон с МВР, а не да се води война срещу прокуратурата. Това каза главният прокурор Иван Гешев пред журналисти пред Народното събрание, предаде репортер на Агенция "Фокус".

"Пожелавам упех днес на Народното събрание, което е висшият орган в една парламентарна република. Надявам се най-после да бъде избрано редовно правителство", каза той и отчете, че пред българския народ и българската държава стоят важни въпроси.

По думите му за сегмента, който е важен за прокуратурата, е борбата с престъпността, се надява на синхрон в работата с органите на МВР.

"Без МВР да разследва престъпления, няма как прокуратурата да внесе обвинителен акт и съответно да бъде наказан съответният извършител. Последните седем месеца МВР се е концентрирало основно върху едно-две неща, което води до липса на добри резултати и бум на престъпността в сферата на организираната престъпност. Виждате хакерски атаки срещу журналисти. Надяваме се МВР да разкрие тези престъпни посегателства. Бум на битовата престъпност, бум отново на телефонните измами", коментира Гешев.

Той посочи, че е за съдебна реформа, но тя трябва да обхване цялото наказателно правораздаване.