"Майстори на фотографията“ показва най-доброто от световното изкуство на фотографията, като изложбите на големите фотографи вече се превърнаха в традиция". Това каза Гергана Мудова от Фондация МУСИЗ в предаването "Човекът на фокус“ на Радио "Фокус“.

По думите й фотографията е най-бързо развиващата се медия през последните години и целта на платформата за съвременна фотография е да покаже най-добрите примери от световната фотография. "Много съм щастлива, че имахме български представител в лицето на Елина Кешишева, която се развива изключително добре на световната сцена, и се надявам се повече българи да постигнат нейните успехи.“

Изложба "Джесика Ланг. Фотографии“ е 16-то издание на поредицата "Майстори на фотографията“, като много хора остават изненадани от това, че известната актриса се занимава и с фотография. Това всъщност е първата й страст и първото й образование в Университета в Минесота, разказа още организаторът.

"Джесика Ланг използва фотографията като вид бягство от Холивуд, от тази треска, която съпътства представянето й като актриса. За нея първоначално фотографията е по-скоро начин да документира пътешествията, близките си, в последствие обаче това се превръща в нещо много по-голямо,“ обясни тя и добави, че наблюдава една тенденция, че хората на изкуството са надарени с повече от един талант.  

Гергана Мудова сподели още, че Джесика Ланг е изкуствен майстор документалист, снима черно-бяла фотография и работи в една стара техника, наречена фотогравюра, която има един много изящен и красив фотографски принт.

Изложбата "Джесика Ланг. Фотографии“ ще състои от 4 юли до 29 септември в Национална галерия "Двореца“, като на 4 юли публиката ще има възможност да се срещне на живо със световно известната актриса и гениален фотограф.