Винаги има трудности, но те могат да се преодолеят. Това каза в ефира на bTV Лазар Радков, инициатор на кампанията "Капачки за бъдеще“.

"Безспорно е важно да се гласува на избори, но аз съм на мнение, че ние трябва да "гласуваме“ ежедневно чрез нашите действия, за да стане България едно по-добро място за живеене“, посочи той.

Според него всеки ден трябва да се питаме: "Как гласувахме днес? Изхвърлихме ли си разделно отпадъците? Помогнахме ли на някого на улицата? Участвахме ли някаква доброволческа инициатива?“.

"Гласувайки човек определя своето бъдеще. Според мен е недопустима проявата на апатия, защото в едно демократично общество именно изборите са механизма, по който ние можем да определяме бъдещето си“, коментира и Георги Пеев, който е с трансплантирано сърце и бъбрек, но покори най-високия връх в Африка.

Той подчерта, че българите отдавна не гласуват за партии, а за принципи. Според него е нихилизма, апатията, отричането и недоверието във всичко и всички е взело връх у нас.

"В България безспорно има много простотии, много проблеми, които трябва да се оправят, но със сигурност живеем по-добре отколкото преди 10 години или преди 20 години. Със сигурност сме най-бедните, но сме най-бедните сред най-богатите. Реално има прогрес, има напредък“, категоричен е Лазар Радков.

"Не е страшно, че гласуват малко хора. Представете си, че всички гласуват масово – дори тези, които са функционално неграмотни. Много пъти съм си задавал въпроса, какво би станало, ако гласуват 60-70% от българите. Гарантирам ви, че ще стане още по-лошо“, коментира Георги Пеев.